DEM Parti Aydın Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Koç ve Kanat, mevcut başkan Çerçioğlu’nu topa tuttu: “Tam bir diktatör. Kürt düşmanı. Kadınlar için ne yaptı?”

DEM Parti Aydın Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Koç ve Kanat mevcut başkan Çerçioğlu’nu topa tuttu: “Tam bir diktatör. Kürt düşmanı. Kadınlar için ne yaptı?”

Mehmet Murat YILDIRIM




Aydın’da kirli siyasete alternatif DEM Parti’nin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları ile doğdu. Bu görevi fedakârca üstlenen Zozan Koç ve Raif Kanat ile konuştuk. Aydın’ın aydınlık yüzleri olduğunu ifade eden Koç ve Kanat, kentin en büyük sorunu olarak hava kirliliğini işaret etti. 


Türkiye’de 31 Mart günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin hazırlıkları sürerken, siyasi partiler tüm il, ilçe ve beldelerde aday tanıtım çalışmalarını neredeyse tamamladı. Geçtiğimiz son 3 seçimde partilerin yan yana gelerek oluşturdukları ittifaklar, AKP, MHP, YRP ve HÜDA-Par’ın bileşeni olduğu ‘Cumhur İttifakı’ hariç dağıldı. Ülkenin 2’inci büyük ittifakı olan CHP, İYİP, DP, Saadet, Gelecek ve Deva Partileri’nin bir araya gelerek kurdukları ‘Millet İttifakı’nın ise yerinde yeller esiyor. Bu gidişat 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde güçlü bir artış kaydeden CHP oylarının büyük oranda düşeceğini gösteriyor. Geçtiğimiz yerel seçimde CHP’ye bölgesel olarak destek veren DEM Parti de (eski HDP) bu seçimlere neredeyse tüm yerellerde kendi adaylarıyla gireceğini açıkladı. 


Seçim sonuçları en çok merak edilen merkezlerden biri Aydın. Aydın Büyükşehir Belediyesi son 3 dönemdir CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun elinde. Kentte CHP’nin adayı değişmezken Cumhur İttifakı da adayını yeniden AKP’li Mustafa Savaş olarak açıkladı. İYİ Parti’nin adayı ise Kuşadası’nın geçtiğimiz dönem Belediye Başkanı olan eski CHP’li Özer Kayalı. Bu isimlere alternatif olarak ise DEM Parti’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları dikkat çekiyor. Kadın, genç, çocuk, engelli ve çevre dostu projelerle seçim startını veren DEM Parti Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Zozan Koç ile Raif Kanat, Aydın’da ‘vizyonel’ bir sorun yaşandığının altını çiziyor. Ege’nin incisi, incirin başkenti Aydın’ın DEM Parti Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları ile şehrin sorunlarını ve yaşama geçirmek istedikleri projeleri konuştuk.  


“Rant düzenini değiştireceğiz”


İlk olarak kadın Eş Başkan Adayı Zozan Koç sorularımızı yanıtladı. Henüz 27 yaşında olan Zozan Koç, doğuma-büyüme Aydınlı olsa da Diyarbakırlı (Amed) Kürt bir ailenin çocuğu. Yıllardır Kürt siyasetinde aktif rol alan Koç, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İnşaat Teknolojisi Bölümü’nden mezun. Zozan Koç aynı zamanda Aydın’ın en genç belediye başkan adayı. Koç, kentin en büyük sorunu olarak çevre-hava kirliliğini işaret ediyor. Kentte rant uğruna ciddi bir doğa talanı yapıldığını belirten Zozan Koç, “Aydın ülkenin hatta dünyanın en verimli topraklarından birine sahip. Ne yazık ki kıymeti bilinmiyor. Kentin her tarafı parsel-parsel ranta açılmış. Yerel yönetimler de bu duruma her zaman göz yummuş. Biz bu düzeni değiştireceğiz” diyor.  


“Aydınlı kadınlar DEM Parti ile 

güçlenecek”


Kentte, kadınlara, çocuklara ve gençlere yönelik sosyal aktivite alanlarının az olmasından bahseden Zozan Koç sözlerini şöyle tamamlıyor; “Aydın’ı sözüm ona yıllardır sosyal demokratlar yönetiyor. Fakat gerçekten yurttaşların faydasına yaptıkları projeler ortada. Bir de kadın dostu kent diyorlar Aydın için. Topuklu Efe olarak adlandırdıkları Çerçioğlu, kadınlar için ne yaptı acaba? Aydınlı kadınlar DEM Parti ile güçlenecek. Hayatın her alanında özgür bir şekilde yer alabilecek.”


“Aydın’ın Aydınlık yüzleriyiz”


Eş Başkan Adayı Raif Kanat ise siyasette oldukça tecrübeli bir isim. Uzun yıllar KESK’e (Kamu Emekçileri Sendikası) bağlı, SES’in (Sağlık Emekçileri Sendikası) Aydın Şube Başkanlığı görevini yürüten Kanat, DTK, DTP, HDP, HDK gibi yapıların yöneticiliğini de yapmış. 2014 yılındaki yerel seçimlerde HDP’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı olan Kanat, şimdilerde aynı görevi DEM Parti’de göğüslüyor. ‘Şehirleri ve insanları uçuran projelerimiz’ yok diyen Raif Kanat, ‘halkların kardeşliği’ çizgisinden ayrılmadan çalışacaklarını kaydediyor. Aydın’daki tüm demokratik güçlerden kendilerine destek geldiğini ifade eden Kanat, “Biz Aydın’ın Aydınlık yüzleriyiz. Tüm projelerimiz halka dönük. Sorunları çok iyi biliyoruz ve nasıl çözüleceklerine de hakimiz. Biz bu yola özgülük ve eşitlik şiarıyla çıktık. Aydın’daki her kesime saygımız var. Çalışmalarımızı da bu çerçevede yürüteceğiz” diyor. 


“Çürük yumurta kokusuna son”


Aydın ilinin genelindeki tüm ana arter ve sokaklarda ciddi alt ve üstyapı sorunları yaşandığına dikkat çeken Kanat, sözlerine şöyle devam ediyor; “Biz göreve gelirsek, tüm kenti karış karış dolaşarak sorunları tespit edeceğiz. Uzman ekipler, tespit edilen bu sorunları çözmek için elinden geleni yapacak. Kentin en büyük sorunlarında biri ise hava kirliliği. Merkezi yönetim ve yerel yönetim yıllardır Aydın’ın talanına zemin hazırlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın raporlarında da bu doğa talanının altında jeotermal enerji santralleri olduğu gözler önüne seriliyor. Biz bu talana daha fazla müsaade etmeyeceğiz. Yurttaşlar artık ‘çürük yumurta’ kokusunu almayacaklar.” 


“Çerçioğlu, Aydınlıların canını çok yaktı”


Yaklaşık 15 yıldır Aydın’ı yöneten CHP’li Özlem Çerçioğlu’nu “tam bir diktatör’ olarak niteleyen Raif Kanat, konuşmasını şöyle tamamlıyor; “Özlem Çerçioğlu, Aydın halkına hiçbir zaman dost olmadı. Hiçbir zaman kentin çıkarlarını gözetmedi. Aydın’da yaşanan bu doğa talanında da kendisinin büyük katkısı vardır. Kibrinden dolayı yurttaşların yanına bile yaklaşamadığı Çerçioğlu, ayrıca sol ve Kürt düşmanıdır. Geçmiş yıllarda Türkiye’nin hakkı olmamasına rağmen Kuzey ve Doğu Suriye’de yaptığı operasyonlara verdiği destek ve kendisine armağan edilen füze bunun apaçık göstergesidir. Çerçioğlu, Aydınlıların çok canını yaktı.Aydınlılar da seçimde ona gereken cevabı verecek.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İrfan Değirmenci Halk TV’den ayrıldı

TİP Kuşadası İlçe Başkanı Arslan, ‘kadınları seçim malzemesi yapan’ CHP’li Günel’e ateş püskürdü: “Sen kimsin?”

TİP Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Adayı Karaman, Belediye Başkanı Günel’i sert bir dille eleştirdi: “Günel, belediye işçilerine baskı yaparak partisinin ilkelerini ayaklar altına aldı. Kuşadası’nda korku iklimi oluşturdu”